Legjobb ételek a fogyáshoz

A következetes kalóriatöbblet fenntartásához némi fegyelemre van szükség, de ezt a nehézséget ellensúlyozza a kapott izom- és erőnövekedés. Mégis, ha a tömegnövelés időszaka a végéhez ért, bizony eljön a súlyvesztés időszaka. Vagyis ez a kalóriacsökkentés és az extra kardió ideje, ami egyben egy kevésbé várt, de nagyon szükséges időszak. Most megmutatjuk, hogyan teheted a lehető legegyszerűbbé és leginkább fájdalommentesebbé az edzést és a diétát.

 

 

A fogyás alapjai

Miközben odafigyelünk az egészséges táplálkozásra a megfelelő mértékű fogyás és a jó közérzet elősegítése érdekében, a fogyás egyetlen valódi feltétele a kalóriadeficit fenntartása több napon vagy héten keresztül. Ennek eléréséhez a leginkább az szükséges, hogy az egy nap alatt elégetett kalóriák száma nagyobb legyen, mint az elfogyasztott kalóriáké. A kevesebb kalóriáról az embereknek gyakran az éhezés és a miniatűr adagok jutnak eszükbe, most azonban eláruljuk: nem kell, hogy így legyen.

A megfelelő élelmiszer kiválasztása, a minőségi sovány fehérjékkel teli étrend és a teljes értékű élelmiszerek beszerzése jó alap lehet a kitűzött fogyási célok eléréséhez anélkül, hogy valójában éhezned kellene.

 

Alapvető élelmiszerek az egészséges táplálkozáshoz

Az élelmiszerek kiválasztásának kulcsa a magas fehérjetartalom, valamint a nagy mennyiségek kiválasztása. A fehérje megőrzi az izomtömeget és fenntartja a jóllakottság érzését. Ehhez a legjobb fehérjeforrások: csirke, sovány darált marhahús vagy az alacsony zsírtartalmú görög joghurt. Ha pedig valami növényi alapúra vágynál, akkor a csicseriborsó, a quinoa, a fekete bab, a hüvelyesek vagy egy jó minőségű fehérjekiegészítő is hasznos választás lehet.

A nagyobb mennyiségű, alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek szintén nagyszerűek az éhségérzet szabályozására, emellett pedig még egészséges ételt is viszel be a szervezetedbe. Ilyen például a legtöbb zöldség, a salátafélék, vagy az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök, mint például az áfonya. Ezek az ételek általában magas rosttartalmúak is, vagyis segítik az emésztést, ami szintén nagyszerűen hozzájárul a testsúlyszabályozáshoz. Ha a bélrendszered rendben van, kevésbé fogsz puffadni is, ami hatalmas motiváló erő tud lenni a fogyókúra során.

Utolsó ajánlásunk pedig az olyan ételek, amelyeket több ideig tart elfogyasztani: ezek közé tartoznak a levesek és más meleg ételek. Ennek a magyarázata, hogy minél lassabban eszel, annál jobban el tudod kerülni, hogy többet fogyassz annál, mint amire a szervezetednek szüksége van.

 

 

Hogyan működnek pontosan ezek az élelmiszerek?

Egyet szögezzünk le: a fogyókúrának nem kell pokolinak lennie. Nem követelmény, hogy megszabaduljunk a szénhidrátoktól, vagy kidobjunk minden gramm telített zsírt a hűtőnkből. Az egész lényegében csak a bevitt és a leadott kalóriákról, valamint azok mennyiségéről szól. A nap végén hallgass a testedre, és elég, ha tisztában vagy azzal, hogy az aznap elfogyasztott ételektől hogyan érzed magad. Azt edd, ami boldoggá tesz, és ami közelebb visz a céljaidhoz.

 


 



fogyókúra, diéta, fogyás

Vissza