A legjobb ételek az izomnövekedéshez

Az izomnövekedés nem könnyű feladat. Ez egy hosszú folyamat, amely több héten át tartó intenzív, erősítő edzéseket foglal magában, következetes kalóriatöbblettel párosítva.  Hogy megkönnyítsük a dolgot, összegyűjtöttünk néhányat a legjobb makrotápanyag-források közül, amelyeket be kell illesztened az étkezési tervedbe. Ezek az ételek a legmegbízhatóbbak a izomtömeg-növeléséhez és az edzésteljesítmény fokozásához. 

 


 

 

 

Magas kalóriatartalmú források

Biztosan hallottad már a régi mondást, miszerint a kalória bevitel kalória kivitel. Ezt hirdetik mindenfelé, de főleg azért, mert egyszerű és működik. Az izomnövekedéshez a szervezetnek kalóriatöbbletben kell lennie, ami egyesek számára sok ételt igényel. A kalóriadús lehetőségekre való összpontosítás megkönnyíti ezt az egész utat, és anabolikus állapotban tartja a testedet.


 

Izomépítő élelmiszerek

A megfelelő fehérjebevitel elengedhetetlen, mivel a fehérje az izom építőköve. Az extra fehérjét tartalmazó tojásrántotta nagyszerű lehetőség. A görög joghurt egy másik szilárd opció, különösen olyan feltétekkel, mint a granola vagy a magnéziumban gazdag chia magok, hogy kalóriát adjon hozzá. 

A quinoa, a hüvelyesek, a lencse vagy a csicseriborsó nagyszerű vegetáriánus fehérjeforrások. A növényi alapú fehérjeturmixok egy másik hasznos lehetőség. 

Bár a fehérje felbecsülhetetlen értékű az izomnövekedéshez, hajlamos a teltségérzetet is előidézni. Ez megnehezíti, hogy eleget egyél, ezért azt javasoljuk, hogy a fehérjét elsősorban edzés utánra összpontosítsd! A tömegnöveléshez fehérjére van szükség, ezért juttasd be, ahogy csak tudod! 

 

 

Egészséges zsírok

A mogyoróvaj az első számú tömegnövelő élelmiszer. Rendkívül kalóriadús, evőkanálanként 100 kalóriát tartalmaz. Könnyen fogyasztható, kenhető, kalóriadús és káliumban gazdag banánnal, vagy turmixokba is belekerülhet.

Az olívaolaj egy másik egészséges zsír, amely a szükséges kalóriákat tartalmazza. Tápláló öntetként salátára csepegtethető, vagy főzéshez is felhasználható.



 

Szénhidrátok

A teljeskiőrlésű gabona a legjobb választás, ha a szénhidrátok egészségügyi előnyeit próbáljuk maximalizálni. Ezt a legjobb edzés előtt és után időzíteni, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a teljesítményből.

Az édesburgonya tele van szénhidráttal és kalóriával, mégis megőrzi nagyszerű egészségügyi előnyeit.

A barna rizs egy másik nagyszerű szénhidrátforrás. Szinte bármilyen ételhez könnyen hozzáadható.


 

Kiegészítők

A tejsavófehérje-turmixok, amelyek némelyikét tömegnövelőként forgalmazzák, a legnyilvánvalóbb testépítő erősítők. A jó minőségű fehérjepor gyakran szükséges az atlétikai teljesítményhez. A diétás fehérjét nehéz beilleszteni az étrendünkbe, ezért  a kiegészítők használata nagyszerű módja annak, hogy az izomszövetet maximálisan feltöltse. Egy szilárd kreatin-monohidrát szintén nagyszerű az izomfehérje-szintézis támogatására.


 

A jövőre nézve

A kalóriák magas szinten tartása, ugyanakkor a megfelelő táplálkozás fenntartása nagy kihívást jelenthet, de szerencsére nem lehetetlen! Próbálj meg beiktatni néhányat a listán szereplő élelmiszerek közül az étrendedbe, de ami a legfontosabb, találd meg, hogy mi az, ami neked és a céljaidnak megfelelő! 













 



ételek, tömegnövelés

Vissza